Affirmaties, wat zijn dat nou eigenlijk?

Affirmaties, wat zijn dat nou eigenlijk?

Affirmaties, wat zijn dat nou eigenlijk?

Affirmeren is het bekrachtigen van een gevoel of gedachte door het regelmatig te herhalen. Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord ‘affirmare’. Affirmare betekent bevestigen, versterken, bekrachtigen. Affirmaties zijn positieve, versterkende gedachten over iets dat je graag wil hebben (of wil zijn) en die je regelmatig moet herhalen.

Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Hoe vaker je een bepaalde gedachte hebt, hoe meer je erin gaat geloven en hoe meer het zich in je leven zal manifesteren. Je gaat je beter voelen over jezelf, je kalmeert jezelf, krijgt meer zelfvertrouwen en wordt minder angstig

Voorbeelden van de meest voorkomende affirmaties:

  • ‘Vandaag voel ik me krachtig en ondernemend’
  • ‘Ik accepteer mijzelf volledig’
  • ‘Ik houd van mijzelf’

Het schijnt dat als je dit maar lang genoeg roept, je je daadwerkelijk zo gaat voelen.

De 6 tips stap voor stap:
  1. Schrijf je affirmaties in de ik-vorm.
  2. Maak korte, krachtige zinnen.
  3. Schrijf altijd positief.
  4. Spreek de zinnen hardop uit.
  5. Leg je hand op je hart en zeg het met gevoel en overtuiging.
  6. Koppel het opzeggen aan een dagelijkse bezigheid, zodat het snel een gewoonte wordt.

Je herhaalt een affirmatie vaak meerdere malen en meerdere keren op een dag. Je kunt dit hardop doen, of in jezelf. Het is vanzelfsprekend dat een affirmatie altijd positief is, want ik ga er van uit dat je geen negatieve gedachte bij jezelf wilt installeren…

Wat je maar vaak genoeg herhaalt, gaat aanvoelen als waar en je gaat er vervolgens naar handelen. Deze affirmaties denk, zeg, schrijf of lees je meerdere malen per dag. En blijf dit volhouden. Na gemiddeld 66 dagen is iets meestal een gewoonte geworden, dus je moet ervoor zorgen dat het geïntegreerd wordt in je leven.

Do it Yourself

De laatste tijd zie je vaak dat mensen niet lekker in hun vel zitten maar is er geen hulp te krijgen of de stap naar hulp zoeken is heel erg groot.
Je wilt het dus eerst zelf allemaal oplossen, dit kan natuurlijk en daarom heb ik speciaal voor jullie een paar meditaties affirmaties gemaakt. Zodat je thuis dit zelf kan bekrachtigen.
Kom je er toch niet zelf uit en ben je bereid om echt eens naar jouzelf te kijken en weer jezelf te worden? Kijk dan eens op mijn pagina vol met coaching.
Ik werk op Holistische wijze en dat betekend dat ik kijk naar jou, wat jij nodig hebt. Dit gaat dus uiteraard ook met oefeningen met bijvoorbeeld affirmaties.