Wat is Holistische Therapie nu eigenlijk?

WIL JIJ ANDERS OP JE LEVEN TERUGKIJKEN? ZONDER SPIJT TE HEBBEN VAN DE KEUZES DIE JE MAAKT (OF DENKT TE MOETEN MAKEN)? WETENDE DAT JE ER ALLES AAN HEBT GEDAAN OM TEN VOLSTE TE LEVEN? ZET DAN NU DE EERSTE STAP OM DE CONTROLE OVER JE GELUK / LEVEN TERUG TE NEMEN.

Wat is Holistische Therapie nu eigenlijk?

Om echt ui te leggen wat Holistische Therapie nu eigenlijk is, is het handig dat ik eerst Holisme uit leg.

Een holistische visie of holistische benadering gaat uit van het principe dat alles met elkaar is verbonden. Alles om je heen, alles in jezelf, is energie en energie verbindt. Het geheel is een systeem, en in een systeem is alles met elkaar verbonden.

Wat is een holistische levensstijl? Een holistische levensstijl is een manier van leven waarbij je naar het grote geheel kunt kijken: de hele persoon. Je probeert je leven niet beter te maken door je op één ding te concentreren, zoals goed eten, persoonlijke groei, spiritualiteit of bijdragen leveren
De holistische betekenis is allesomvattend

Volgens de holistische visie ben je namelijk een systeem van eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.
Het begrip ‘holistisch‘ betekent dat de opgeleide coaches niet alleen kijken naar de mentale of psychische factoren achter menselijk gedrag, maar daar ook de lichamelijke, energetische en emotionele kanten van de mens en er vraagstukken rondom zingeving bij betrekken.

 Mijn coaching in de praktijk

Al mijn coaching trajecten als dat nu wees jezelf coaching is, Burn Out coaching of Aanpak coaching alles wordt holistisch aangepakt. Dat wil zeggen dat ik naar jou kijk, wat jij nodig hebt en welke aanpak nodig hebt. Vaak doe ik dit ook middels Reiki, door het via Reiki aan te pakken wordt je op energetisch niveau weer sterker en kom je daardoor ook tot rust.

Iedereen heeft een andere aanpak nodig

Iedereen heeft een andere aanpak nodig, iedereen is anders en zit anders in elkaar. Dus we kunnen niet iedereen de zelfde aanpak geven want dat werkt helemaal niet. Door middel van de holistische coaching wordt er dus gekeken waar je mee zit, hoe je energetisch en emotioneel zit en hoe we dit voor jou zo goed aan kunnen gaan.

Vergoedingen

Helaas wordt mijn coaching nog niet vergoed door de verzekering, dit omdat het nog niet bekend is. Nog niet bekend genoeg om het in pakketten te zetten voor de zorg verzekering. Instanties die wel vergoed worden die hebben labels gemaakt voor iedere aanpak en leren iedereen op de zelfde manier door het leven te gaan. Zij kijken naar hoe het in boekjes zitten en niet naar de mens zelf. Wat natuurlijk voor een echte stempel of label te krijgen heel erg goed, maar voor een langere tijd komt dit toch weer terug.

Bij de holistische coaching wordt er dus echt vanuit de kern gekeken en daar aan gewerkt zodat jij voor de volle 100% jezelf weer kan zijn en blijft. Je krijgt de tools mee om als je het weer iets minder gaat je het snel weer goed hebt.