Holisme

Praktijk just be you, Healing, Reiki, Mediumschap,Hsp, Hooggevoeligheid

Holisme

In mijn vorige blog schreef ik over Reiki en dat Reiki een holistische behandeling is. In deze blog leg ik je uit wat Holisme eigenlijk is en hoe ik daarin mijn behandelingen aanpak.

Holos

De term holisme stamt uit het Grieks (Holos) en betekent niets minder dan ‘geheel’. Holisme is het idee dat de eigenschappen van een fysiek, biologisch, technisch, chemisch, economisch systeem niet kunnen worden verklaard door naar losse componenten te kijken. In een systeem staat alles met elkaar in verbinding en holisme gaat er dan ook vanuit dat je iets niet kunt helen, benaderen of behandelen zonder naar alle niveaus te kijken.

Een holistische leefwijze

Je ziet jezelf als een eenheid, een eenheid van fysieke, mentale, emotionele en spirituele factoren. Volgens de holistische benadering ben je pas gezond, voel je je vitaal en zit je gewoonweg lekker in je vel wanneer de ingewikkelde puzzel van al deze factoren in elkaar past en in balans is.

 

Waarom holistisch leven?

  • Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven, voor alles wat je doet, denkt en voelt
  • Je kan moeiteloos omgaan met tegenslagen en laat negatieve gedachten, pijn en bijbehorende emoties los
  • Je bent bewust, verbonden met alles om je heen en bovenal: met jezelf
  • Je komt volledig thuis in jouw essentie / je kern
  • Je bent holistisch in balans
  • Je straalt vanuit je kern licht en liefde uit en draagt zo bij aan een mooiere wereld

De holistische behandeling:

Holisme is een visie waarbij we er van uitgaan dat alles met elkaar verbonden is, dat een geheel gevormd wordt door meerdere delen, net als een systeem. Vanuit de opvoeding wordt ook gesproken over een systeem. Hiermee wordt bedoeld dat er meerdere relationele invloeden zijn in een leven van iemand. Denk hierbij aan school, familie, vrienden, de voetbalclub, en natuurlijk ouders/opvoeders of het gezin als systeem.

Hierdoor kom je in aanraking door vele invloeden en kan je daar door uit balans raken

Als je jezelf toestaat weer te luisteren naar je intuïtie, naar je gevoel, dan ga je kiezen voor wat jij belangrijk vindt.

Dan kan je leven met alle invloeden van buiten af en laat je je zelf niet meer daar door uit het veld slaan. Je wordt je innerlijke jou zonder enige belemmeringen.

Mijn opleiding Holistisch Therapeut

Eind oktober start mijn opleiding Holistisch Therapeut en ga ik leren hoe ik jou weer kan leren om holistisch te leven en hoe jij je mooiste leven kan leiden zonder dat daar je belemmerde gedachten in de weg zitten.

Voor die opleiding heb ik natuurlijk proefpersonen nodig, wil jij mij helpen met deze opleiding om proef persoon te zijn? Stuur mij dan een mailtje info@praktijkjustebeyou.nl

Deze behandeling traject is voor jou natuurlijk helemaal gratis tot dat ik al mijn in en outs geleerd heb!