Reiki

Reiki, Holistisch, Nieuwveen, HSP,Hooggevoelig, Mediumschap,Healing

Reiki

Afgelopen maand mocht ik een inwijding van Reiki 1 krijgen!

Ik zat echt de weken en daarna de dagen aftellen wanneer ik mocht en toen was het eindelijk 4 september! Ik met zenuwen in de auto ( want ik rij ook nog eens niet veel auto) naar de opleiding centrum. Niet wetende wat je te wachten staat maar wel er enorm naar uit kijkend omdat het voor mij een start was van een nieuw school traject.

En wat was het een mooie dag, super veel geleerd en mooie dingen mee gemaakt. Ik bespaar je wel de rest van de details want het lijkt dan allemaal zweverig als je niet precies weet wat Reiki is.

Wat is Reiki nu eigenlijk?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Bij Reiki wordt er met handoplegging universele energie doorgegeven; de letterlijke vertaling van het Japanse woord Reiki. Iedereen beschikt over zelfhelend vermogen. Als je bijvoorbeeld een wondje op je vinger hebt, heelt dat vanzelf. Door Reiki te geven aan dit wondje wordt het zelfhelend proces versterkt op een zachte en liefdevolle wijze. Het wondje zal sneller helen. In een Reiki cursus leer je hoe je dit doet.

Energie doorgeven met Reiki

Omdat je met Reiki energie doorgeeft vanuit het universum, word je er zelf niet moe van. Reiki geeft je juist energie, als je het op de juiste manier toepast. Via je handen breng je de energie vanuit de kosmos naar plekken in het lichaam waar nodig is: plekken waar de oorzaak van bepaalde klachten ligt. Als je antwoord zoekt op de vraag ‘wat is Reiki’, dan kun je stellen dat Reiki een holistische helingsmethode is. Dat betekent dat er op verschillende holistische niveaus heling wordt gecreëerd: holisme gaat uit van het feit dat alles met elkaar samenhangt en één geheel vormt. Om de verbinding (weer) te voelen, werk je er op verschillende niveaus mee. Reiki kan je dus balans brengen op de holistische niveaus:

fysiek
mentaal
emotioneel
energetisch
spiritueel

 

Wat holisme precies inhoudt zal ik in een nieuwe blog allemaal schrijven want ook daarin start ik een 2 jarige opleiding eind oktober

Verbinding met Reiki

Ieder mens staat in verbinding met die universele levensenergie. Vanaf je geboorte ontwikkel je allerlei patronen, overlevingsmechanismen en blokkades; door ervaringen, door je opvoeding, door alles wat je meemaakt en waardoor je op een bepaalde manier gaat leven.

Naarmate je ouder wordt, ontwikkelt zich dit steeds meer.  Als pasgeborene heb je die blokkades en mechanismen nog niet. Je bent, met andere woorden, bij je geboorte nog helemaal puur en staat zonder enige obstructie in verbinding met de universele energie. Dit noemen we heel en compleet zijn. Door je ontwikkeling, opvoeding, ervaringen en allerlei omgevingsfactoren is die verbinding steeds minder puur; je bouwt als het ware lampenkapjes om je heen, waardoor het licht van de energie steeds iets minder fel wordt.

 

Reiki zoekt de oorzaak

Door al deze factoren kun je de verbinding kwijt raken. Als je verbinding kwijt raakt, is dat een teken dat je je hart niet meer volgt. Je gaat bijvoorbeeld steeds meer met de verwachtingen van anderen in je omgeving mee in plaats van naar jezelf te luisteren. Er ontstaat onzekerheid of onrustig en je maakt geen verbinding meer met je gevoel. Je zit steeds meer in je hoofd, vol met gedachten en dwingende overtuigingen. Hierdoor krijg je uiteindelijk allerlei klachten, waarvan de oorzaak steeds dieper zit. Je wordt ziek op verschillende holistische niveaus: bijvoorbeeld mentaal en energetisch doordat je oververmoeid raakt een burn-out krijgt, mentaal en emotioneel depressief raakt of fysiek allerlei klachten krijgt waar je niet direct een aanwijsbare oorzaak voor kunt vinden.

 

 

Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen

Het zorgt ervoor dat de verbinding met de universele energie wordt hersteld. Een  therapeut kan je helpen de energie weer vrij, dus zonder blokkades, te laten stromen. De Reiki behandeling stimuleert namelijk je zelfhelend vermogen en brengt je holistische niveaus in balans.

Dit alles door de eenvoudige methode die Reiki is: met handopleggingen en eventueel met ondersteunend gebruik van bijvoorbeeld edelstenen, remedies of geleide meditatie. Hoe sterker de energie is die wordt doorgegeven, hoe meer balans je kunt bereiken. Reiki gaat dus verder dan alleen de klacht die aan de oppervlakte ligt, maar benadert juist de oorzaak ervan. Het  kan op die manier helend werken. Dit brengt dan weer rust en ontspanning.