Chakra Healing

Praktijk just be you, Healing, Reiki, Mediumschap,Hsp, Hooggevoeligheid

Chakra Healing

Chakra Healing is net even wat anders dan Reiki. Healing is echt gebaseerd op de Chakra’s om die weer in balans te krijgen. Nu gebruik ik deze methode in combinatie van een Reiki behandeling want als je Reiki doet krijg je ook automatisch een Healing. Maar omdat ik altijd zeker wilt weten of je Chakra’s ook goed in balans zijn doe ik er ook een Healing bij

 

Wat is een chakra healing?

Chakra healing is het balanceren van de chakra’s, hierdoor wordt verstoorde energie weggenomen en worden het lichaam, de geest en de energieën in en rond ons terug in balans gebracht. Chakra healing is geen medicijn op zich, maar het leidt naar inzicht, bewustzijn en het leren luisteren naar je lichaam en geest.

 

Wat gebeurt er tijdens een  chakra healing?

Een healing ontspant en verlicht bij lichamelijk en geestelijk ongemak. Healen betekent in mijn eigen woorden: licht brengen in de chakra’s waar het wordt gevraagd. Als er een chakra niet in balans zit zie je vaak dat de chakra er boven of daaronder ook niet lekker stroomt. Daarom kies ik er altijd voor om alle chakra’s aan te pakken tijdens een Chakra Healing zodat ze allemaal weer goed gaan lopen.

 

Is het na 1 sessie al klaar?

Bij chakra’s die enorm uit balans zijn door negatieve gedachten of gebeurtenissen kan het zo zijn dat er meerdere sessies er voor nodig zijn om deze weer in balans te krijgen. Ook zie je vaak als er niets veranderd aan je huidige situatie vaak chakra’s na een paar dagen snel weer in hun oude patroon gaan. Het is dus raadzaam als je kiest voor een chakra healing ook te gaan kijken naar je huidige situatie, wat er precies in je leven speelt en wat daar aan kan veranderen zodat je chakra’s in balans blijven. Ook hier in zou ik je kunnen helpen en is het dus niet klaar na 1 sessie.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het gewoon lekker vind om het te behandelen, heeft voelt immers als een massage alleen dan geen letterlijke massage maar een innerlijke massage en kom je meerdere keren terug omdat je het gewoon lekker vindt om even tijd voor je zelf te nemen.

WAT ZIJN CHAKRA’S

Chakra’s zijn energiepunten. Vandaag de dag is het woord onder veel mensen geen onbekende term meer. Om het concept van chakra’s goed te begrijpen moet je uitgaan van het idee dat alles op aarde uit energie bestaat. De chakra’s geven als het ware ons energetische lichaam weer. Ze hebben ook een nauwe verbinding met onze aura’s.

Nu weten we allemaal dat het in de praktijk in onze drukke levens moeilijk kan zijn om de balans te behouden. Als een chakra dicht zit, kan dat effect hebben op de lichaamsfuncties en onze emoties. De reden dat ze geblokkeerd raken, kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld trauma’s, stress, piekeren of ziekte.

 

HOE ZIEN CHAKRA’S ERUIT

Nu dat we weten wat chakra’s zijn, is de volgende vraag die in je opkomt misschien wel: hoe zien ze er dan uit?

Als je de zeven chakrakleuren zou moeten omschrijven dan zien ze eruit als trechters die als een wiel draaien. Dat verklaart ook de naam. Ze zijn zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam ‘zichtbaar’ als draaiend wiel. De chakrapunten zitten qua positie ter hoogte van uiteinden van belangrijke zenuwknooppunten in het lichaam. Ze draaien voor, achter, boven en onder het lichaam. Een soort auraveld dat zich constant om ons lichaam bevindt.

Hoewel er meerdere chakrapunten zijn, wordt er het meest gesproken over de zeven chakra’s. Op deze zeven hoofdchakra’s wordt het meest gewerkt en ze hebben allemaal een eigen kleur en thema.

 

 

  • Eerste chakra – Wortel chakra

Het wortel chakra bevindt zich aan de basis van de ruggengraat.

De kracht van het eerste chakra staat voor de lichamelijke vitaliteit die een persoon heeft. Is je wortel chakra in balans dan ervaar je waarschijnlijk een goede fysieke gezondheid. Het wortel chakra staat ook voor de basis in het fysieke leven.

 

  • Tweede chakra – Heiligbeen chakra

Het heiligbeen chakra ligt op de onderbuik, tussen de navel en geslachtsdelen.

Het tweede chakra reguleert alle emoties. Het is het punt van menselijke verbondenheid, dit geeft een mens de tools om andermans gevoelens te kunnen aanvoelen. Ook is dit het chakra van onze seksualiteit.

 

  • Derde chakra – Zonnevlecht chakra

Het zonnevlecht chakra vind je ter hoogte van de navel.

Het derde chakrapunt staat voor ons denken. Ons emotionele leven, wilskracht. Als je zonnevlecht chakra genoeg open staat, ben je goed in contact met je eigen gevoelens, je hebt genoeg zelfwaardering.

 

  • Vierde chakra – Hart chakra

Het hart chakra bevindt zich midden in de borst bij het hart.

Het vierde chakra staat in het teken de liefde. Wanneer je hart chakra open staat zie jij de mensen zoals ze zijn en voel je liefde voor je medemens en dieren.

 

  • Vijfde chakra – Keel chakra

Het vijfde chakra vind je in de keel.

Het keel chakra heeft als thema communicatie. Als je eigenlijk iets wilt zeggen maar het niet doet, kan het keel chakra hieronder lijden. Ook zorgt het keel chakra ervoor dat je in staat bent om een zekere onafhankelijkheid te creëren van de mening van andere mensen waardoor je dit makkelijker kunt loslaten.

 

  • Zesde chakra – Derde oog chakra

Het zesde chakra ligt midden op het voorhoofd.

Dit is het chakra van het visualisatievermogen. Daarnaast staat het derde oog chakra voor creatieve energie en nieuwe ideeën.

 

  • Zevende chakra – Kruin chakra

Het zevende chakra bevindt zich boven het hoofd.

Dit is het punt dat ons verbindt met de kosmische energie. Het verwijst dan ook naar boven. Wanneer het kruin chakra open staat ben je goed in contact met je eigen intuïtie.

 

Ben jij er klaar voor om een heerlijke Chakra Healing te krijgen? Boek dan snel een afspraak

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin