Wat is zelf liefde?

The Journey to love yourself, Nieuwveen, Reiki behandeling, Healing, Energetisch therapeut, Holistisch therapeut, Sjamanisme

Wat is zelf liefde?

Zelfliefde is de kunst van het waarderen en respecteren van jezelf en het omarmen van wie je bent. Het gaat om het accepteren van al je sterke kanten, maar ook van je zwakke kanten, en het begrijpen dat niemand perfect is. Door actief zelfliefde te beoefenen, kan je jezelf op de eerste plaats zetten en je eigen behoeften en verlangens erkennen en vervullen. Wat is zelf liefde?

Zelfliefde is niet hetzelfde als egoïsme of arrogantie. Het betekent niet dat je alleen aan jezelf denkt of anderen negeert. Integendeel, zelfliefde geeft je juist de mogelijkheid om anderen lief te hebben en te dienen vanuit een gezonde en gebalanceerde staat van zijn. Het begint allemaal bij acceptatie van jezelf en het loslaten van negatieve overtuigingen die je beperken.

Een van de belangrijkste aspecten van zelfliefde is het omarmen van je eigen waarde, ongeacht wat anderen over je denken. Je bent waardevol, uniek en de moeite waard, simpelweg omdat je bent wie je bent. Door jezelf te accepteren en te omarmen, zal je merken dat je positiever en optimistischer in het leven staat en beter in staat bent om met uitdagingen om te gaan.

Zelfliefde kan worden beoefend door bijvoorbeeld regelmatig tijd te nemen voor jezelf, zoals meditatie of ontspanningsoefeningen, het uitspreken van positieve affirmaties, het geven van complimenten aan jezelf, het leren om nee te zeggen tegen dingen die je niet wilt, en het onderhouden van gezonde relaties met anderen.

Als je de kunst van zelfliefde beheerst, zul je ontdekken dat je zelfvertrouwen, zelfrespect en innerlijke vrede zal toenemen. Je zal in staat zijn om te groeien en te bloeien als persoon en op een positieve manier bijdragen aan degenen om je heen. Onthoud dat je het waard bent om van te houden en dat je jezelf mag omarmen zoals je bent – met al je unieke eigenschappen en al je gebreken.

Wat is ware essentie?

Leven uit je ware essentie betekent dat je in harmonie en verbinding bent met je innerlijke zelf. Je leeft vanuit een plek van authenticiteit en oprechtheid, zonder jezelf te vergelijken met anderen of te worden beïnvloed door de meningen en verwachtingen van anderen. Het gaat om het omarmen van wie je werkelijk bent, zonder terughoudendheid en zonder angst voor afwijzing.

Doordat je leeft vanuit je ware essentie, kan je genieten van het leven en jezelf openstellen voor nieuwe ervaringen en perspectieven. Je voelt je vervuld en tevreden, omdat je weet dat je in overeenstemming bent met jezelf en je eigen waarden. Je voelt je verbonden met anderen en met de wereld om je heen, omdat je je niet langer laat beperken door belemmerende gedachten en gevoelens.

Leven vanuit je ware essentie kan soms moeilijk zijn, vooral in een wereld waarin zoveel afleiding en drukte is. Maar door bewust te worden van wie je werkelijk bent en wat je diep van binnen wilt, kan je langzaam maar zeker je eigen pad vinden en de juiste keuzes maken. Door jezelf te omarmen en lief te hebben, kan je anderen op een authentieke manier benaderen en bijdragen aan een wereld vol begrip en compassie.

 

Journey to Love Yourself

In mijn praktijk merk ik dat er vaak Zelf liefde ontbreekt, ook ik ben ik heel lang kwijt geweest, daar kwam ik achter door mijn opleidingen tot holistisch therapeut. Zelf liefde voor mij was ook ver te zoeken en heb zelf ook echt stappen moeten ondernemen om weer helemaal in mijn eigen essentie te komen. Was een lange en vermoeiende weg maar ik ben daar helemaal uit gekomen. Ik ben dankbaar dat ik de opleiding mag volgen en ik wil jou ook graag kennis leren maken met Zelf Liefde. Je leeft het langst met jezelf dus als je niet van je zelf houdt, hoe ga je dit dan vol houden?

Dat is dus ook de reden dat ik de Journey to Love Yourself heb op gezet om echt samen met jou te kijken hoe wij jou zelf liefde weer terug kunnen krijgen en behouden.

Deze Journey is voor mensen die klaar zijn om:

 • Te helen en genezen van trauma’s
 • Het door breken van oude patronen en overtuigingen
 • Jezelf echt van binnen te leren kennen
 • Een hele diepe verbinding met je zelf aan te gaan
 • Een spirituele kant te ontdekken?
 • Je positieve energie terug te krijgen
 • Een doel te hebben
 • Je te verbinden met anderen
 • Je schaduwkanten te leren kennen
 • En vooral je zelfliefde te ervaren en te behouden
 • Die ook thuis trainingen op pakt om echt weer van zichzelf te houden

Ben jij bereid om te worden wie je altijd al was?