Reiki behandeling

Reiki, Holistisch, Nieuwveen, HSP,Hooggevoelig, Mediumschap,Healing

Reiki behandeling

Een Reiki behandeling kun je vergelijken met een massage, maar dan voor je energetische lichaam. Daar waar een fysieke massage knopen uit je rug doet oplossen, zo heft een Reiki behandeling blokkades op in je energie lichaam. Wat uiteindelijk ook weer ten goede komt aan je fysieke lichaam. Energetische blokkades vertalen zich namelijk vaak naar lichamelijke pijnen of andere fysieke belemmeringen. Een Reiki behandeling is dus eigenlijk heel helend, op verschillende niveaus.

Reiki behandeling: verlichting, ontspanning en opheffing blokkades

Toch staan sommige mensen sceptisch tegenover de eeuwenoude geneeswijze Reiki. Dat is heel begrijpelijk. Vaak willen we namelijk iets kunnen zien alvorens we het geloven. Dat is nu net het ding bij een Reiki behandeling: je kan het niet met het blote oog waarnemen. De energie die uit onze handen stroomt, beweegt namelijk te snel voor ons brein om het in een vorm te kunnen gieten. Maar, je kan het wel voelen.

Uitleg

Denk maar eens aan een situatie waarin je gevallen bent, en je hebt bijvoorbeeld pijn aan je knie. Dan leg je automatisch je handen op de plek waar het zeer doet. Onbewust geef je hier dus al schone energie uit de kosmos (wat Reiki in essentie is) aan de pijnlijke plek op je lichaam! Waarom denk je dat een kus op een zere plek zo prettig is? Precies….. de aanraking is zo fijn omdat de pijn verlicht wordt. En dat is wat Reiki doet. Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades en lampenkapjes op die iedereen, al dan niet bewust, in zijn of haar systeem heeft. Eigenlijk doet iedereen dus onbewust weleens iets met handopleggingen.

Zorg dat je je warm blijft voelen tijdens een Reiki behandeling

Vervolgens kom je lekker ontspannen op de tafel liggen en zal de Reiki behandelaar je afdekken met een deken zodat je goed warm blijft. Dat is heel belangrijk bij een Reiki behandeling, dat je je warm voelt. Dat geeft je lichaam namelijk een veilig gevoel waardoor het gemakkelijker kan ontspannen. Het is te vergelijken met wanneer je ligt te rillen in je bed; daardoor kom je ook moeilijker in slaap.

Je lichaam kan dan niet ontspannen en dat is nu juist zo belangrijk om in slaap te kunnen vallen. Zo werkt dat ook met een Reiki behandeling. Een ontspannen lichaam neemt ook meer op en kan ook soepeler dingen loslaten. Ik zit heerlijke Reiki muziek op zodat jij echt weg zakken kan in het moment

Handopleggingen tijdens een Reiki behandeling

Intuïtief zal ik mijn handen op bepaalde punten van je lichaam leggen. Deze handopleggingen zullen voor een bepaald aantal minuten duren, zolang als de plek dat nodig acht. Het kan dus zijn dat bepaalde handopleggingen langer duren dan andere. Ook kan het zijn dat ik terugkeer naar een plek na andere plekken te hebben behandeld. Alles in het lichaam is namelijk met elkaar verbonden en communiceert met elkaar. Een verandering op één plek veroorzaakt ook verandering op de andere punten. Hierdoor kan het soms nodig zijn om een plek van nog wat extra Reiki te voorzien.

Reiki in combinatie met essentiele oliën

Tijdens de behandeling staat er al een diffuser aan met een heerlijke essentiële olie, dit helpt je al rustiger te worden. Maar tijdens de behandeling gebruik ik ook een aura spray om de behandeling nog een extra boost te geven. Essentiele oliën hebben ook een werking per geur.

De Reiki behandeling is ten einde

Bij afloop zal ik je dat op diens eigen zachtaardige manier laten weten. Je krijgt dan de tijd om weer terug te keren in je lichaam en je weer helemaal bewust te worden van het hier en nu. Neem hier ook echt de tijd voor, In ontspanning kan onze geest, net zoals tijdens de slaap, best ver gereisd hebben en in één omwenteling opstaan kan dan shockerend zijn voor je systeem. Dat zou zonde zijn na zo’n heerlijke Reiki behandeling die je helemaal heeft doen ontspannen!

De wereld voelt anders aan na een Reiki behandeling

Na de behandeling is er nog ruimte voor een kopje thee en om te bespreken wat je hebt ervaren. Daarna is het echt tijd om weer terug de wereld in te gaan. Probeer dan zo goed als je kan de Reiki energie van de Reiki behandeling bij je te houden en in die energie te blijven.

Wil jij een Reiki behandeling ervaren?

Wil jij een reiki behandeling ervaren en weer helemaal tot rust komen?

Boek dan snel een afspraak in of voor nog meer informatie ga naar de Reiki pagina

[bookly-form category_id=”-1″ service_id=”1″ staff_member_id=”1″]