Holistische therapie

Praktijk just be you, Healing, Reiki, Mediumschap,Hsp, Hooggevoeligheid

Holistische therapie

Wat is Holistische Therapie?

Om inzicht te krijgen in wat een Holistische therapie doet zal ik eerst de betekenis van holistisch geven. Holistisch stamt af van het Griekse woord ‘Holos’ en betekent geheel. Holistisch is daarom niets anders dan één geheel of allesomvattend.

Ik werkt vanuit deze holistische visie. Alles is één. Alles staat in verbinding met elkaar. Jouw systeem bestaat uit een fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spirtueel lichaam. Jij bent al heel en compleet vanaf je geboorte. Alles wat jij nodig hebt, wat jou JIJ maakt, is al in jou aanwezig. Alles buiten jou is dat ook. De bron van levensenergie is namelijk hetzelfde. Omdat alles uit energie bestaat, is daarom automatisch  alles en iedereen met elkaar verbonden.

Een Holistisch therapeut is een vorm van een alternatieve geneeswijze waarbij de holistische visie  en de methodieken onder de natuurgeneeskunde valt. Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor diverse disciplines die vanuit de natuur werken. Zonder natuur, geen leven. Zonder natuur, geen welzijn.

Holistische therapie is eigenlijk een oeroude behandelwijze van ziekten en aandoeningen op een natuurlijke wijze en komt in veel (oosterse) culturen voor. Denk maar aan de Traditonele Chinese Geneeskunde of de medicijnman .

Een mens bestaat uit een lichaam, geest en ziel. We willen allemaal een gezonde geest in een gezond lichaam. We willen gelukkig zijn, we willen ons goed voelen. We zoeken balans en harmonie in ons leven. Je kunt nog zoveel materiële zaken en succes bezitten, het heeft veel minder waarde als je mentaal, emotioneel en fysiek niet gezond bent. Lichaam en geest werken samen. Ze zijn met elkaar verbonden en kunnen niet los van elkaar gezien worden.

Je fysieke lichaam wordt gedragen door jouw unieke energieveld, dat alle informatie over je lichaam, geest en ziel bevat. (je aura) Voordat er lichamelijke of geestelijke problemen zijn, zijn ze al in ons energieveld waar te nemen in de vorm van verstoringen en blokkades. Een blokkade is ook niets meer dan een stuk waar je op het moment van de ervaring nog niet mee om kon gaan. Het zet zich dan vast in jouw energie om er later nog even op terug te komen. 🙂 Dit stuk kan op ieder vlak in jouw systeem zijn.

Praktijk Just Be You helpt je om via energetisch lichaamswerk en coaching je welzijn te bevorderen en je zelfgenezend vermogen te versterken. Blokkades worden opgeheven en jouw levensenergie kan weer goed doorstromen. (fysieke) klachten verdwijnen. Praktijk Just Be You gebruikt hiervoor verschillende methodieken. De basis is Usui Reiki. Meer info over Reiki lees je hier

Via de Wees jezelf coaching verander je je leven. Je komt in verbinding met jeZelf én wordt bewust van jouw Kern. Je voelt innerlijke rust en komt in je kracht, je houdt van jezelf Je  beschermt jeZelf beter, herkent levenslessen, gaat genieten, maakt je eigen leven en voelt je zielsgelukkig.

Waar ben ik te vinden?

Ik ben te vinden in het leuke plaatse Nieuwveen van de Gemeente Nieuwkoop

Wil jij jezelf helemaal terug vinden en ook bij jezelf blijven?

Boek dan snel een afspraak bij me in

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin