Reiki behandeling

Reiki, Holistisch, Nieuwveen, HSP,Hooggevoelig, Mediumschap,Healing

Reiki behandeling

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse geneeswijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van de energie om ons heen. De Nederlandse vertaling van Reiki is “kracht van de zon”, maar kijk je naar de Japanse uitleg, dan betekent Rei “universeel” en Ki “levensenergie”. Oftewel Reiki is Universele levensenergie.

Klinkt dit een beetje zweverig? Dat is het namelijk helemaal niet, het is juist iets alledaags. Elk kind dat valt en zijn knie schaaft, wil dat zijn ouder haar of zijn hand op de schaafwond legt of er een kusje op geeft. Heeft jouw kind koorts? Vaak leg je dan als ouder even je handen op het voorhoofd of achterin de nek. Deze menselijke aanraking is niets anders dan het overdragen van warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde. Kortom, je geeft onbewust Reiki door.

Reiki is eigenlijk een prachtige en liefdevolle manier om te helen, zowel op lichamelijk als opmentaal, emotioneel en spiritueel niveau door middel van het doorgeven van energie.

Een behandelaar heeft geleerd om met deze energie te werken en te sturen. Door mijn handen op diverse plekken van het lichaam te leggen (hoofd, nek, buik, rug, benen, knie, voeten), kan de energie door mijn handen in het lichaam van de cliënt stromen. Op deze manier kunnen lichamelijke of geestelijke blokkades worden opgelost (zie Behandeling). Reiki zorgt ervoor dat de natuurlijke balans in het lichaam wordt hersteld.

Wanneer kun je Reiki gebruiken?

Reiki kan worden ingezet ter verlichting van:

 • Stress (bijvoorbeeld vanwege het werk, thuis, examens, opleiding).
 • Fysieke klachten, zoals
  • Hoofdpijn
  • Nek- en/of rugklachten
  • Oorpijn
  • Buikpijn
  • Misselijkheid
  • Klachten in benen, voeten en heupen
  • Klachten in handen, polsen en armen
  • Maag- en darmkrampen
  • Vermoeidheid
  • Blessures
 • Mentale klachten, zoals
  • Overspannenheid, burn-out
  • Depressie
  • Slapeloosheid
  • Verdriet
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Angst(aanvallen)
  • Concentratieproblemen
  • Boosheid
  • Rouwverwerking

Elke behandeling kan anders worden ervaren. De een voelt de energie als warmte of als (spier)trillingen, en de ander merkt er op hetzelfde moment helemaal niets van, maar één of twee dagen later pas. Bijvoorbeeld omdat hij minder last heeft van zijn blessure of juist minder stress bij een examen. Reiki zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk tot rust komt en versterkt het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Je wordt kalmer, helderder en voelt je vaak vitaler. Reiki werkt tevens nooit alleen op de symptomen. Bij elke behandeling wordt het lichaam en geest samen behandeld, dat betekent dat achterliggende oorzaken van het probleem vaak ook wordt aangepakt.

Reiki bij kinderen

Niet alleen volwassenen, ook kinderen beleven een Reiki-behandeling als een hele fijne ervaring. Op natuurlijke wijze kan Reiki jouw kind helpen zich (weer) fijn te voelen.Kinderen staan volledig open voor de universele energie van Reiki, een van de redenen waarom ik Reiki geven aan kinderen zo leuk vind. Hun beperkte levenservaring maakt hen ‘puurder’ en ontvankelijker voor Reiki dan volwassen. Het is zo mooi om te zien hoe het kind lekkerder in zijn of haar vel gaat zitten en Zensaties na de behandeling met meer zelfverzekerdheid verlaat. vooral erg leuk!

Reiki behandeling voor kinderen

De voordelen van Reiki zijn op een kind net zo goed van toepassing als op volwassenen. De energie van Reiki herstelt de harmonie en versnelt het natuurlijk genezingsproces in het lichaam. De behandeling bestaat uit rustige handopleggingen. Door kinderen een Reiki-behandeling te geven wordt hun zelfbewustzijn vergroot. Hun energie gaat weer stromen, waarmee hun ontwikkeling en groei verder in gang wordt gezet.Wanneer is Reiki voor je kind een goed idee?Er hoeft geen diagnose gesteld te zijn voor een Reiki-behandeling. De energie volgt zijn eigen weg en kinderen krijgen precies wat ze nodig hebben. Naast de algemene voordelen van Reiki, kan een behandeling helpen bij de volgende problemen of klachten:

 • Gedragsproblemen.
 • Vaak ziek (verkouden, ontstoken oren/keel).
 • Slaapproblemen of nachtmerries.
 • Baby’s die huilen zonder aanwijsbare reden.
 • Een onzekere of teruggetrokken houding van je kind.

Reiki behandeling voor Senioren

In deze snelle, veranderende samenleving kunnen senioren op hogere leeftijd het allemaal niet meer zo makkelijk overzien. Bovendien verandert het denken en voelen met het ouder worden, er ontstaan lichamelijke gevolgen van het ouder worden. Het is een nieuwe fase waarin verandering en verlies een rol spelen.  Kinderen wonen niet meer naast de deur en zijn zelf druk met werk, met hun eigen kinderen en andere zaken waardoor zij er niet altijd kunnen zijn. Er ontstaat een nieuw evenwicht waarbij  reiki rust en energie kan geven. Een behandeling kan zittend in een stoel gegeven worden.

Wees jezelf coaching

Reiki is dus goed om echt even tot rust te komen. Echter als je echte klachten hebt wat tegen een burn out loopt, is Reiki een super goed middel om tot rust te komen maar dit is dan voor tijdelijk. Je zult dan altijd om de paar weken op nieuw een Reiki behandeling moeten nemen.
Heb je echt klachten van Burn Out depressie of anderen dan raad ik je mijn Wees Jezelf coaching aan. Deze coaching is ook in combinatie met Reiki maar je vind ook jezelf helemaal terug en je leert om bij je zelf te blijven

Waar zit ik?

Ik zit in Nieuwveen het leuke dorpje van de gemeente Nieuwkoop

Schoterveld 47

In de tuin staat een blokhut. Dat heb ik omgetoverd tot praktijkruimte. Kom je ook een keer kijken?