Weer een paar certificaten

Weer een paar certificaten

Weer een paar certificaten

Wat vind ik leren leuk! Vind alles wat met energie te maken heb zo interessant dat ik er gewoon veel cursussen voor aan het volgen ben.

Dit omdat ik ook heel graag anderen zo goed mogelijk wil helpen. Zo heb ik de laatste paar maanden Weer een paar certificaten gehaald:

 

Burn Out Coaching

HERKEN JE DIT?

  • vooral lichamelijke moeheid: een uitgeput gevoel.
  • en geestelijke moeheid: moeite uw aandacht erbij te houden (concentreren) en/of dingen te onthouden (geheugen);
  • onrustig slapen.
  • prikkelbaar zijn (snel boos of geïrriteerd)
  • niet tegen drukte of lawaai kunnen.
  • gemakkelijk huilen.
.Het leven schiet aan je voorbij, je voelt je futloos en moe en brengt te veel tijd in je hoofd door. Ook al heb je alles nog zo strak gepland, je loopt iedere dag achter de feiten aan. Je hebt alles en toch heb je helemaal niets. 

#1 regret van mensen op hun sterfbed is dat zij niet hun eigen leven hebben geleefd, maar geleefd hebben naar de verwachting van anderen.

STRESS

Stress brengt het lichaam in staat van paraatheid. Het stelt je in staat extra alert te reageren en geconcentreerd te werken. Na afloop van zo’n situatie stroomt de spanning vanzelf weg en komt het lichaam, de ademhaling en de geest weer tot rust.

‘Gezonde’ stress is functioneel en is  ‘gezond’ zolang de eisen die aan iemand worden gesteld of die iemand aan zichzelf stelt, niet hoger zijn dan wat de persoon aankan. De draaglast (de belasting) en de draagkracht (de belastbaarheid) zijn dan met elkaar in evenwicht.

Sommige situaties leveren stress op zonder dat deze functioneel is. Bijvoorbeeld wanneer de sfeer op het werk slecht is, de werkdruk constant te hoog is, of als er op het werk en/of thuis voortdurend spanningen zijn en er geen herstelmomenten zijn. Chronische stress is niet meer ‘gezond’ en veroorzaakt overbelasting, hoe langer deze situatie duurt hoe erger de klachten, uiteindelijk raakt men uitgeput (burnout).

BURN-OUT

Het is vaak moeilijk om een directe oorzaak aan te wijzen bij Burn-out, wel kan er een duidelijke aanleiding zijn. Bij burn-out is er een verstoorde balans tussen draagkracht en draaglast. Persoonlijkheidseigenschappen, denkneuroses, gedragspatronen, belemmerende overtuigingen, nare ervaringen, blinde vlekken, gebrek aan sociale steun, het niet kunnen tonen van emoties en factoren als o.a. te veel of te weinig uitdaging, te weinig zinvol werk, slechte werk en/of privé sfeer, spelen hierbij een belangrijke rol.

Ook de eisen van de maatschappij worden steeds hoger, je moet sneller diploma’s halen, hogere cijfers voor inloten voor studies, er worden tegenwoordig voornamelijk (half) jaarcontracten gegeven i.p.v. vaste contracten, wat veel druk en het idee geeft dat men zich steeds moet (blijven) bewijzen. Tevens spelen de ‘Social Media’ een grote rol, zij laten veel succesvolle, perfecte jonge mensen zien die in alles uitblinken, werk, sport, grote vriendenkring, uitgaan, mooie huizen en auto’s, studeren, leuke hobby’s en mooie vakanties. Wanneer mensen zichzelf vergelijken met deze onrealistische beelden, dan gaan ze dit nastreven en raken  gefrustreerd en gestrest. Ze gaan telkens over hun grenzen heen en nemen geen rust om te herstellen.

Edelstenen massage

Werking edelstenen

Alles bestaat uit energie en heeft een energetische vibratie (trillingsfrequentie); mensen, dieren, bomen, de aarde, het universum, gedachten, emoties, woorden en dus ook edelstenen. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar. De mens bestaat behalve uit een fysiek lichaam ook uit een energetisch, emotioneel en mentaal lichaam. Deze lichamen zijn allemaal met elkaar verbonden en hebben een wisselwerking met elkaar. Wanneer je je fysieke lichaam voedt met eten of drinken, heeft dat ook effect op je energetische, emotionele en mentale lichaam. Je kunt je lichaam ook voeden met energetische middelen (energieën). En dus ook met de energie van edelstenen.

Als je een edelsteen vasthoudt of draagt, zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de steen. Hierdoor kan een onbalans in je lichaam zich herstellen. De steen kan heel warm of zelfs heet worden als je hem vasthoudt of draagt. Dit betekent dat hij veel van jouw ‘zware’ energie van je overneemt. Behalve dat dit invloed heeft op je energetische lichaam, zal het dus ook effect hebben op je mentale, fysieke en emotionele lichaam. Vandaar dat edelstenen niet alleen bij fysieke klachten helpen, maar ook bij een emotionele, mentale of energetische onbalans.

De chemische samenstelling van een steen is eveneens van invloed op de werking. De mineralen die het bevat, zullen worden opgenomen door de huid. De huid is ons grootste orgaan en neemt stoffen op waar het mee in aanraking komt. Op die manier komt het in je bloed en daardoor in je hele lichaam. Elke steen is uniek en kan op zijn eigen wijze bijdragen aan jouw welzijn.

Nu zal ik niet snel een massage gaan geven in de praktijk want ik geef al Reiki en dat is een innerlijke massage van zichzelf maar merk dat ik edelstenen steeds vaker ga gebruiken omdat ze echt wel werken. Plus ze zijn natuurlijk erg mooi Weer een paar certificaten

Stress Relief

Omdat ik de burn out coaching al gevolgd heb dacht ik dat een Stress Relief cursus ook wel erg toepasselijk was! Burn Out coaching is meer op de theorie maar de Stress Relief geeft allemaal oefenen om van je stress af te komen. Dit door middel van ademhaling en mediteren. Daar wilde ik natuurlijk alles van weten dus ook die heb ik mee genomen in mijn leer proces.

Je ziet dus in mijn coaching trajecten veel meditaties terug omdat het echt wel helpt om van alle stress, emoties en negatieve gedachten af te komen.

Meridiaan massage

Meridianen zijn energiebanen op en door je lichaam, hierdoor zijn de verschillende accupunten en organen met elkaar verbonden. Meridianen zijn een soort van netwerk van energiekanalen. Alle meridianen zijn symmetrisch aan beide kanten van jouw lichaam.(Met uitzondering van de Ren- en Du-meridianen omdat zij op de middellijn zitten ). Zij stimuleren de soepele stroom van de levensenergie. ( Ook wel Qi genoemd in de Chinese massage). Elk orgaan in jouw lichaam heeft een eigen meridiaan.

En omdat bij Reiki ook de meridianen aangepakt worden vond ik het ook leuk om alles over medianen te weten.

En tot slotte Kindermassage

Ook hier ga ik niet heel veel mee doen, want zo als ik al eerder zei is Reiki al een massage op energetische manier maar aangezien ik wat meer met kinderen ook wil gaan werken omdat ze zoveel moeten dacht ik. Deze cursus is wel handig om nog meer te komen weten hoe je kinderen nu behandeld met bijv een massage dus ook Reiki

 

En zo ben ik nog wel met meer bezig maar dat komt binnenkort wel weer tijdens een blog.

Je zal wel denken zoveel? Het lijkt veel en is het misschien ook wel maar ik vind het zo leuk om te doen dat het ook echt snel op slaat in mijn geheugen, grappig is dat eigenlijk he? Doen wat je leuk vindt blijft ook hangen in je systeem. Alleen maar goed want ik wil de mensen die bij mij komen op alle mogelijke manieren goed helpen zodat ze weer hunzelf mogen zijn en worden! En daarom heb ik Weer een paar certificaten