Just be you | Kids

Just be you | Kids, Hoogsensitief, Hoog sensitie ,HSP, Hooggevoeligheid, Reiki, Healing

Just be you | Kids

Al heel vroeg krijgen kinderen te maken met veel moeten, al op school zie je al dat ze heel vroeg cito toetsen moeten afnemen. Ze moeten presteren. Je moet er bij horen ga zo maar door.

Ook helemaal in deze periode waar de Sint en Kerst is zijn er zoveel kinderen die gewoon even niet weten hoe ze zich moeten gedragen. En dan bedoel ik niet gedragen in zin van hoe ouders de regels hebben op gesteld, maar nee kinderen die weten gewoon letterlijk niet, wie ze zijn, wat ze leuk vinden. Ze raken in de war van de Sint en Pieten want ojee ze komen bij ons in huis. Ze slapen slecht en noem maar op.

Hoogsensitief

Mijn kind is ook een voorbeeld van dat hij in deze periode echt even van pad is. Daarom hebben wij al besloten dat wij al met 7 jaar hebben besloten het te vertellen. Hij sliep ieder jaar slecht, werd snel boos, werd heel onaardig en was als de dood dat piet ineens voor zijn neus ging staan.

Na een aantal jaar vaker naar een indoor speeltuin te gaan hadden wij toch maar besloten dat het voor hem makkelijker was om het gewoon te vertellen. En inderdaad dit hielp.

Maar moet daar bij vertellen dat mijn zoon ook hoog sensitief is… Hij krijgt alles dus 3 keer dubbel binnen… Vermoeiend.. Voor hem maar ook voor ons als ouder want hoe ga je er nou mee om? Denk jij ook dat jouw kind misschien Hoog sensitief is? Kijk dan eens op deze pagina

Just be you | Kids

Ik heb Just be you | Kids opgezet omdat ik merk dat er heel veel kinderen vaak al op jonge leeftijd al leven op basis van de regeltjes.. Regeltjes die wij als ouders en scholen al hebben opgezet. Niet dat dat erg is natuurlijk want regels moeten er zijn, maar kinderen krijgen daardoor niet de kans om echt uit te vogelen wie ze nou eigenlijk echt zijn. Ze gedragen zich volgens de normen en waarden van ouders en school. Maar wat zijn nu eigenlijk de normen en waarden van jouw eigen kind? Weet je dat? Weet je eigenlijk wel wie jouw kind is naast alle regeltjes?

Ik ben  ervan overtuigd dat het kinderen enorm verder helpt in hun ontwikkeling, wanneer ze al op jonge leeftijd tips & tricks aangeleerd krijgen die hen helpen emotioneel te groeien & ontspannen. Zo leren ze op tijd rust te nemen en goed voor zichzelf te zorgen.

Voor heel hun leven hebben ze dan een rugzakje mee, vol met tips over hoe om te gaan met emoties, lastige gedachten, stress, volle hoofdjes, moeilijk inslapen, jaloezie, onzekerheid, concentratieproblemen, enz.

Daarom heb ik Just be you | Kids opgestart zoveel mogelijk kinderen te laten stralen!

Pesten op school

Wat dacht je van het pesten op school? Ik merk al bij mijn kinderen en de jongste zit in groep 4, dat het daar al begint. Dan ben je net 8 geworden en dan heb je al te maken met kinderen die jou plagen. Ze worden gevormd door deze situaties en ik merk dat scholen er al op zo’n jonge leeftijd er al niet weten mee om te gaan. Het wordt erger en erger. Ook hier krijgen kinderen al laagjes over zichzelf heen… Hun mooie lichtje wordt gevormd door pesterijen.

Lampje

Lampen kapje, Hsp, Hoog gevoelig, Burn out coaching, Medium, Healing, Reiki
Lampen kapje, Hsp, Hoog gevoelig, Burn out coaching, Medium, Healing, Reiki

Ik zie ons als lampje… Jij bent het lampje en door alle ervaringen dus toetsen, Cito toetsen, Pesterijen, alle regels bij allerlei verschillende plekken waar ze komen

Scholen, Thuis, Sport, Familie leden noem maar op.. Door al deze situaties kan het zo zijn dat kinderen allerlei lampen kapjes om hun lichtje zetten.. Steeds weer een lampje kapje op het kapje heen tot dat ze eigenlijk niet eens meer schijnen.

Mijn missie is om al die lampen kapjes die al zo vroeg komen, weer er weer van af te halen. En dat kinderen bij iedere lampen kapje waar ze mee te maken hebben dat ze de tools hebben om deze zelf weer af te kunnen zetten.

Maar hoe zit dat eigenlijk met jou al volwassenen? Hoeveel lampen kapjes heb jij? Straal jij volledig je licht uit of heb jij ook al zoveel lampen kapjes om je heen gezet dat je zelf eigenlijk ook niet meer weet wie je nu eigenlijk bent? Wist je dat ik jou als volwassenen ook kan helpen om je eigen lampje weer te vinden? Je eigen zelf? Kijk maar eens op deze pagina

 

Kindercoaching Just be you | Kids behandeling

Heeft jouw kind moeite met zichzelf zijn? Is ze onzeker en merk je dat ze/ hij zichzelf daardoor klem zet?

Misschien is dat de Just be you | Kids behandeling wel een goed idee voor hem of haar.

Laat jij je kind weer stralen?